تار نمای تخصصی علوم گیاهی فنی و حرفه ای میانه


تار نمای تخصصی علوم گیاهی فنی و حرفه ای میانه


کشت سبزه عید

در ایران کهن25روز قبل از نوروز در میدان شهر 12ستون از خشت خام می ساختند و بر این ستونها از12دانه گیاه مختلف سبزه عید را می کاشتند و در ششمین روز فروردین با سرود و شادی این سبزه ها را می کندند و برای فرخندگی?آنها را به اطراف پخش میکردند!
با اینکه دیگر رسم برپا کردن ستونهای سبز در میدان شهر از بین رفته اما هنوز هم در خانواده های ایرانی این رسم باقی مانده که چند روز قبل از شروع عید اقدام به سبز کردن بذر موردعلاقه خود می کنند.شاید خرید یک سبزه بسیار راحتر از سبز کردن سبزه در خانه باشد اما لذت سبز کردن سبزه نوروز در منازل به کمی زحمت می ارزد.امتحان کنید!

 

کاشتن سبزه کار سختی نیست.اول باید ظرف مناسبش را انتخاب کنید و همینطور دانه موردعلاقه تان.ساده ترین روش کاشتن سبزه این ست که مقداری از بذر را در آب خیس کنید و بعد در ظرفی بپاشید.حتما روی بذرها را با دستمال مرطوب بپوشانید و مرتب با آبپاش سطح آنرا مرطوب نگه دارید.میزان آبی که به بذرها میدهید نه آنقدر کم باشد که جوانه نزنند نه آنقدر زیاد که بگندد.دقت کنید حداقل12روز برای سبز شدن آنها لازم ست.بعد از اینکه سبزها تا یک الی دو سانتی متر جوانه زد ریشه نیاز به آبیاری چندانی ندارد .در این مرحله یک فوت کوزه گری وجود دارد!! استفاده از کود اوره به میزان یک قاشق چایخوری در یک لیتر آب و یا کود مایع برای پرپشتی و رشد سبزه تاثیر زیادی دارد.
- از ظروف فلزی برای سبز کردن سبزه استفاده نکنید.
- استفاده از ظروف سفالی و چینی نتیجه بهتری خواهد داشت تا ظروف پلاستیکی.
- از هر بذری که استفاده می کنید24 ساعت قبل در آب خیسش کنید.
- هر قدر قطر بستر کمتر باشد عمر سبزه بیشتر میشود.
- بهترین روش آبیاری غبارپاشی ست استفاده از روشهای غرقابی خیلی مناسب نیست.
- کود مایع را نصف دستورالعمل استفاده کنید چون محیط کاشت گیاه شما آب ست نه خاک!
- آبی که در طی مراحل کشت سبزه عید استفاده می کنید آب ولرم باشد.
- اگر در محیط گرم و خشک زندگی می کنید تا مرحله ای که جوانه ها هنوز به یک سانت نرسیده اند از پارچه مرطوب استفاده کنید.

 

www.mehriran.net دانلود جدیدترین موزیکها ،عکسها ، اس ام اس


 


 


بذرهای مناسب برای سبزه:


از بذر انواع سبزیجات می‏توانید کمک بگیرید؛ هر کدام که دمِ دست باشند. مقداری عدس، ماش، گندم در هر خانه‏ای پیدا می‏شود. در مورد سبز کردن سبزه، ارزان بودن بذرهای تهیه شده اهمیت دارد بخصوص موقعی که بخواهیم در چند بشقاب یا در چند سینی سبزه سبز کنیم. بذر گندم و جو ارزانتر از سایر بذرها هستند. یادتان باشد که این گونه بذرها باید سالم و تازه باشند. اگر آنها را چند سال در خانه نگهداری کرده‏اید دیگر قوه رشد خود را از دست داده و سبز نمی‏شوند.


روش سبز کردن سبزه:
برای یک بشقاب سبزه حدودا پنجاه تا صد گرم بذر کفایت می‏کند. بذرها را در آب خیس کنید. بعد از یک شبانه‏روز که کاملاً خیس خوردند آنها را لای یک پارچه مرطوب پیچیده و در بشقاب قرار دهید. نباید بشقابی که این پارچه در آن قرار دارد از آب پر شود فقط باید مرتب پارچه را خیس کنیم تا رطوبت کافی به بذرها برسد. در این مدت هر روز مقداری آب روی پارچه می‏ریزیم و بذرها را به وسیله پارچه از نور محافظت می‏کنیم. اگر پاشیدنِ آب را فراموش کنید بذرها دچار مشکل گشته و سبز نمی‏شوند. با وجود رطوبت کافی و تاریکیِ مطلق، بذرها به تدریج جوانه می‏زنند. وقتی بذرها جوانه زدند آنها را در یک بشقاب گود ریخته و با دست پهن می‏کنیم طوری که روی هم انباشه نشوند؛ اما باز هم برای مدت یک شبانه‏روز پارچه‏ای روی بشقاب می‏کشیم، مقدار کمی آب در بشقاب می‏ریزیم و پارچه را خیس نگه می‏داریم. روز بعد پارچه را برداشته و بشقاب را در محل پر نور و آفتابی قرار می‏دهیم. به تدریج سبزه‏ها سبز شده و رشد می‏کنند. در این مدت مرتب به آن آب می‏دهیم. هر بار در موقع آبیاری آبهای اضافه را که در زیر بشقاب جمع شده خالی کنید و آب تازه به آن بدهید.
سعی کنید در کفِ بشقاب آب زیاد جمع نشود زیرا موجب پوسیدگی سبزه‏ها می‏گردد. در مقابل نور آفتاب سبزه‏ها به سرعت رشد می‏کنند. اگر بخواهیم تا سیزده نوروز سبزه را نگه داریم بهتر است اجازه ندهیم که سبزه‏ها با سرعت زیاد رشد کنند. برای اینکه سبزه به تدریج رشد کند می‏توان آن را در محل خنک قرار داد. سرما از رشد سریع سبزه جلوگیری می‏کند.



سبزه‏های کوزه‏ای:
کوزه سبز نیز جالب است. با استفاده از یک کوزه سفالی و مقداری بذر تره‏تیزک (شاهی) می‏توانیم سبزه کوزه‏ای درست کنیم. ابتدا کوزه را از آب پر می‏کنیم و برای مدت یک شبانه‏روز آن را همان‏طور پر از آب نگه می‏داریم تا جدار کوزه کاملاً خیس شود. سپس یک جوراب نایلونی روی کوزه می‏کشیم. بذر شاهی را که قبلاً برای مدت بیست و چهار ساعت در آب خیس کرده‏ایم به آرامی با دست روی نایلون می‏کشیم طوری که بذرها که حالا دیگر بعد از خیس شدن کاملاً ژله‏ای شده‏اند به طور یکنواخت همه جا پخش شوند.بذر شاهی به آسانی به سطح جوراب نایلونی می‏چسبد. کوزه را همواره پر از آب نگه می‏داریم. چون هر روز مقداری از آب کوزه تبخیر می‏شود باید به طور مرتب در آن آب بریزیم.. آب از داخل کوزه به جداره آن راه یافته و به بیرون تراوش نموده جوراب را مرطوب می‏کند به این ترتیب بذر شاهی جوانه زده و ریشه‏ها به سطح بیرونی کوزه می‏چسبند. کوزه را در محل پر نور قرار دهید و گاهگداری آن را بچرخانید تا نور به همه جای آن برسد. بعد از چند روز کوزه سبز شده و از تماشای آن لذت خواهید برد
.


منبع:bebin.ir


 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





نويسنده: مهندس امیر شهبازی | تاريخ: پنج شنبه 25 اسفند 1390برچسب:سبزه عید ژرورش قارچ میانه, | موضوع: <-PostCategory-> |