تار نمای تخصصی علوم گیاهی فنی و حرفه ای میانه


تار نمای تخصصی علوم گیاهی فنی و حرفه ای میانه


اصول نگهداری و پرورش کاکتوسها

اصول نگهداری و پرورش کاکتوسها از جمله جذابترین و متنوعترین گیاهان خانگی هستند. اکثر انواع کاکتوس ها  حتی در دست یک صاحب تازه کار، به راحتی رشد میکنند.

لازم است که برای نگهداری و حفظ کاکتوس خود موارد زیر را رعایت کنید:

گلدان:

اگر کاکتوس شما رشد زیادی کرده مانند سایر گلها نیاز به تعویض گلدان خواهد داشت. گلدان جدید را کمی بزرگتر از گلدان فعلی بگیرید. در ضمن توجه کنید که ته گلدان سوراخهایی برای خروج آب اضافه موجود باشد، زیرا بدون وجود آنها، کاکتوس پوسیده و خواهد مرد.

تعویض گلدان:
اگر امکان دارد، هنگام تعویض گلدان بهتر است گلدان قبلی را بشکنید(اگر سفالی است) و گیاه را از آن خارج نمایید. زیرا خارج کردن کاکتوس با بیلچه موجب زخمی شدن ریشه میشود. مقداری خاک کاکتوس تازه در ته گلدان ریخته و کاکتوس را روی آن قرار دهید و اطراف آن را با خاک بیشتر پر کنید. این کاکتوس تا یک هفته پس از تعویض گلدان نباید در معرض نور شدید آفتاب قرار بگیرد و آبیاری آن نیز باید به اندازه باشد تا بتواند به محیط جدید خو بگیرد. پس از این جابجایی، کاکتوس تنها در صورتی به گلدان دیگر منتقل میشود که این تعویض کاملا ضروری باشد. گیاهان جوان را در فروردین هر سال تغییر گلدان میدهند ، ولی گیاهان بزرگ احتیاج به تغییر گلدان ندارند . فقط در مواقع ضرورت گلدان آنرا به گلدان بزرگتری که تنها دو سانت از گلدان قبلی بزرگتر باشد تبدیل میکنند .

پس از تعویض گلدان، مراقبت از کاکتوس ساده ترین کار ممکن است، تنها مورد بسیار مهم این است که بدانید کاکتوس دو فصل دارد، فصل رشد فعال که در طی بهار و تابستان رخ میدهد و فصل استراحت که در پاییز و زمستان است یعنی زمانی که کاکتوسها به خواب زمستانی فرو میرند.

 

خاک:
خاک کاکتوس، مورد بعدی شماست. بهترین نوع خاک کاکتوس، اصلا برای این گیاه تهیه میشود و در اکثر فروشگاههای لوازم خانگی و باغبانی و گل فروشی موجود است. اگر موفق به تهیه این خاک نشدید، میتوانید با مخلوط کردن یک قسمت خاک گلدان با یک قسمت ماسه و کمی شن برای عبور راحت تر آب، خاک مناسبی تهیه کنید.

و اما آبیاری که بیشترین حساسیت را برای کاکتوسها دارد:

آبیاری:
در طی فصل رشد فعال، کاکتوس باید بیش از دوران استراحت آبیاری شود. برنامه خاص و تعریف شده ای برای آبیاری کاکتوس وجود ندارد و برنامه آن به گلدان، خاک، آب و هوا و عوامل مشابه بستگی دارد.
بهترین روش برای تعیین مقدار آب مورد نیاز کاکتوس، این است که گیاه را مدتی با دقت زیرنظر بگیرید. هنگام آبیاری سعی کنید تمام سطح خاک خیس نشود و مراقب خروج آب نیز باشید. دور بعدی ابیاری باید در زمانی باشد که خاک کاکتوس کاملا خشک شده باشد. ساده ترین روش حصول اطمینان از خشکی خاک این است که یک خلال دندان را با احتیاط در خاک فرو کنید، اگر خلال دندان نمناک شد، باز هم یکی دو روز صبر کنید. گیاه در فصل استراحت خود تنها چند هفته یکبار به آبیاری نیاز دارد. اینکار برای تازه کارها کمک خوبی می تواند باشد چون بعدها شما بدون نیاز به انجام اینکار زمان نیاز گل به آب را از روی ظاهر گل و خاک تشخیص خواهید داد.


کود:
کاکتوس گیاه قانعی است و در خاک ضعیف هم رشد می کند اما نه عالی ولی بهتر است در طی پاییز و زمستان تنها هر دو تا سه ماه یک مرتبه به کاکتوس کود دهید. یک کود کم ازت برای کاکتوس مناسب است. کودهایی که به تدریج در خاک آزاد میشوند نیز برای کاکتوس مناسب هستند، اما این کودها تنها یک مرتبه در بهار به خاک افزوده میشوند. کود کاکتوس را میتوانید از فروشگاههای گل و گیاه خریداری کنید.

 

 نور:
کاکتوس ها به نور  نیاز دارند و قرار دادن آنها در داخل اتاق و پشت پنجره های جنوبی بسیار مناسب است. در صورت ناکافی بودن نور طبیعی، نور مصنوعی نیز میتواند به عنوان مکمل، به کار رود. اگر از کاکتوس در محیط روباز نگهداری میکنید باید در زمستان  از یخ زدگی محافظت شود یعنی جایی باشد که در ضمن داشتن نور کافی سرپناهی در مقابل باران و برف و یخ داشته باشد. چون تامی این سه مورد گفته شده میتواند باعث مرگ کاکتوس شود. باران زیاد باعث پوسیدگی و برف و یخ باعث یخ زدگی و درنتیجه پوسیدن کاکتوس میشود. زیرا بافت های این گیاه سرشار از آب بوده و آمادگی برای یخ زدن دارد.

 

دما:
کاکتوسها میتوانند در فصل رشد خود دمای 32 تا 38 درجه را تحمل کنند و بهترین دما در فصل استراحت آنها، 7 تا 12 درجه سانتیگراد است. این دمایی است که کاکتوس در محل طبیعی زندگی با آن روبرو میشود. هوای سرد در فصل استراحت، میتواند به گل دهی گیاه در فصل رشد منجر شود.

مشکلات:
بزرگترین مشکل برای صاحبان کاکتوس، آبیاری بیش از حد است. اما این مشکل تنها با کمی دقت قابل حل است. آبیاری بیش از حد موجب پوسیدگی ساقه و ریشه گیاه میشود و متاسفانه هنگامی که ریشه کاکتوس بپوسد یا حتی پوسیدگی در آن آغاز شود، دیگر نمیتوان گیاه را نجات داد.

آفتهای کاکتوس به نسبت معدود هستند، اما هنگام خرید کاکتوس توجه کنید که حشره ای مشکوک روی آن لانه نکرده باشد. در صورتی که آفات کاکتوس به سراغ گیاه شما آمدند، با اندکی حشره کش میتوانید آنها را از بین ببرید.


فقط فراموش نکنید: کاکتوس را به اندازه آب دهید!

 



نظرات شما عزیزان:

roghaye valee
ساعت1:59---9 تير 1391
Ba arze salam va tashakkor babate matalebetoon kamelan elmy o mofidan.
ممنون از اینکه نظر لطف به وبلاگ من دارید سعی میکنم فقط میالب کاربردی را در این وبلاگ قرار دهم.


k
ساعت20:59---10 خرداد 1391
سلام کاکتوس بعد از چه مدت گل میدهد؟
با سلام کاکتوسها تعداد جنس و رقمهایشان زیاد و متنوع است شما اول نوع رقم و جنس کاکتوس را باید مشخص کنید


نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





نويسنده: مهندس امیر شهبازی | تاريخ: پنج شنبه 4 خرداد 1391برچسب:اصول نگهداری و پرورش کاکتوسها, | موضوع: <-PostCategory-> |